Savjeti za putovanje u Austriju

Smještena u središnjoj Europi, Austrija slavi najbolje svjetske glazbene festivale kao što su Salzburški festival, Haydn festival u Beču i Međunarodni festival komorne glazbe. Beč je glavni grad Austrije, ali i glazbena prijestolnica Europe. Glazba i umjetnost ovdje su u punom plamenu nakon stoljeća teškoća i inovacija. To objašnjava da je Beč rodno mjesto Mozarta. Konjski plesovi također su dio ovih festivala. Budući da zimi pada snijeg, snijegom prekrivene Alpe zimi su mjesto koje morate posjetiti. Austrija doživljava umjereno ljeto. Kiše se mogu očekivati ​​tijekom cijele godine. U slučaju hitne pomoći 120 ili 123.

Romantični dvorci vas jednostavno ostavljaju zaprepaštenim. Schloss Durnstein pruža prekrasan pogled na rijeku Dunav. Taksistima treba platiti napojnicu od 10%, što je ovdje uobičajeno.

Mještani govore njemački, mađarski, slovenski i hrvatski jezik. Za pozdrav mještanima, dovoljno je rukovanje. Kada nekoga upoznate po prvi put, bolje ga je uputiti po prezimenu, ali kada se bolje upozna, može se osloviti imenom. Kad ste u javnosti, recite Guten Tag ili Gruss Gott kako biste pozdravili ljude i dok odlazite recite Auf Wiedersehen.

Nosite cvijeće kada idete nečijoj kući. Mještani ovdje imaju strast prema jahanju. Ovdje se može pronaći najbolja svjetska umjetnost jahanja koja je stara čak 400 godina i gledati nastup konja u tim školama; ulaznice se moraju rezervirati unaprijed. Iako se naknada za uslugu naplaćuje na račune restorana, dodatnih 5% treba platiti kao napojnicu.

U Austriji posluju tri nacionalna zračna prijevoznika, Austrian Arrows, Austrian Airlines i Lausda Air, koji rade u suradnji s Austrian Airlines Group. Zračna luka Beč udaljena je 18 km od grada. Autobusi zračne luke prevoze putnike do Južnog i Zapadnog željezničkog kolodvora. U zračnoj luci također je dostupna željeznička, automobilska i taxi usluga.

U zračnoj luci putnicima su osigurani duty free shopovi, pošta, banka, restorani, ostavljena prtljaga, turističke informacije, konferencijska dvorana, dječji vrtić, iznajmljivanje automobila i parking. Zračna luka Salzburg udaljena je 4 km od grada i autobusa, vlakova, taksija i hotelskih autobusa koji prevoze putnike do i od zračne luke. U zračnoj luci postoje sadržaji kao što su duty free shopovi, pošta, mjenjačnica, ostavljena prtljaga, konferencijska dvorana, restorani i najam automobila. Za više detalja pogledajte ostale zračne luke kao što su zračna luka Klagenfurt, zračna luka Graz i zračna luka Linz. Sve zračne luke naplaćuju fiksnu cijenu za uslugu portira.

Međunarodni turisti mogu doći u Austriju austrijskim saveznim željeznicama, ako planiraju putovati vlakom. Ima veliku mrežu koja povezuje veće gradove unutar Austrije i izvan Austrije. Putnici mogu pronaći veze za/iz Njemačke, Rusije, Grčke, Rumunjske, Turske, Bruxellesa, Pariza i Italije. Međunarodne željezničke karte ili Eurail karte mogu se kupiti za putovanje po Austriji jer pružaju neograničena putovanja i druge ponude.

Dobra mreža cesta ovdje pruža zanimljivo putovanje. Idite Eurotunnelom kada prelazite tunel ispod La Manša dok putujete automobilom. Rezervacije treba izvršiti unaprijed. Automobili se mogu unajmiti u zračnim lukama i na željezničkim postajama, a ako vozite vlastiti automobil, nosite dokumentaciju poput vozačke dozvole UK ili nacionalne vozačke dozvole i registracijskih dokumenata.

Na autocestama i “S” cestama postavljene su naplatne kućice, pa ako se promjena izvrši unaprijed, to će osigurati da nema kašnjenja u putovanju. Registracijske dokumente treba nositi sa sobom cijelo vrijeme vožnje. Svjetla bi trebala biti upaljena tijekom vožnje, u gradu ili vani, cijelo vrijeme. Postoje strogi zakoni o vezivanju sigurnosnih pojaseva i opijanju tijekom vožnje. Ako koristite motor, morate nositi jaknu visoke vidljivosti i kacigu, to je prisila i za putnika i za vozača. Mnoge savezne, privatne tvrtke i lokalne vlasti pružaju autobusne usluge. Za kretanje po gradovima osigurani su autobusi.

Wurm i Kock pružaju usluge putnika na krstarenju. Uz krstarenje, paket uključuje i boravak u hotelu.