Savjeti za putovanje u Švicarsku

Švicarska je blagoslovljena svim blagodatima prirode. To je najpoželjnija turistička destinacija među svim zemljama svijeta. Područje Alpa uglavnom ima hladno vrijeme, dok su ljeta toplija u sjevernom području. Posjetite Saas Fee za skijanje i snowboard. San o životu u stvarnom igluu može se ostvariti jer su ih mnoga ljetovališta, poput Zermatta i St Moritza (koje je odmaralište slavnih), dala izgraditi za svoje klijente.

Talijanski, njemački i francuski službeni su jezici Švicarske. Ovdje se također može naći mnogo Engleza. Nezamotano cvijeće se mora pokloniti domaćinu kako bi se izrazilo poštovanje. Bijeli cvjetovi astre i krizanteme rezervirani su za pogrebe, pa se mora biti oprezan pri poklanjanju cvijeća drugima, čak je i crvene ruže bolje izbjegavati. Može se kretati u casual, ali je važno da se odjenete u jakne i kravate kada prisustvujete društvenim okupljanjima ili kada jedete vani u finom restoranu. Švicarski franak je valuta koja se ovdje koristi.

Švicarska je poznata po egzotičnim čokoladama, najfinijim ručno rađenim satovima i luksuznim satovima. Ostali specijaliteti su izvezeno platno, glazbene kutije, rezbarije u drvu, švicarski sir i švicarski vojni noževi. Mnoge trgovine ostaju zatvorene i ponedjeljkom, pa treba izbjegavati kupovinu tog dana. Budući da se usluga naplaćuje na sve usluge, napojnica je pitanje slobodne volje. Na sve kupnje izvršene u Švicarskoj naplaćuje se 7,6% PDV-a, koji se kasnije može vratiti traženjem globalnog čeka za povrat, ako kupnja prijeđe 400 CHF.

Swiss airline je nacionalni zračni prijevoznik Švicarske, koji povezuje 71 destinaciju u cijelom svijetu. Zurich je najpopularnija zračna luka, koja se nalazi na udaljenosti od 11 km od grada. Svakih 15 minuta vlakovi prevoze putnike do odredišta. Fly-Rail prtljažna karta može se kupiti ako putnici žele preuzeti prtljagu na željezničkom kolodvoru, a ne u zračnoj luci. Prilikom odlaska iz Švicarske može se koristiti usluga Fly-Rail Baggage koja putnicima omogućuje prijavu svoje prtljage na samom željezničkom kolodvoru. Ostali sadržaji ovdje su bescarinske trgovine, banke, restorani i iznajmljivanje automobila. Ponude potražite u zračnoj luci Ženeva, Basle i Bern.

Budući da su vremenski uvjeti najgori tijekom zime, vlak je učinkovita i jeftinija opcija. Također su izvrsni ako netko želi uživati u slikovitoj ljepoti Švicarske. Swiss Pass se može kupiti za obilazak većine turističkih atrakcija u Švicarskoj.

Ovdje se održavaju kvalitetne ceste. Ceste povezuju Austriju, Njemačku, Italiju i Francusku. Ali zimi se stvari mogu pogoršati, pa je bolje nositi lance i gume za snijeg. Automobile treba držati udesno.